Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Efekty realizacji POPŻ Podprogram 2017

Utworzono dnia 31.07.2018
Czcionka:

PODPROGRAM 2017 – efekty

 

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 - czerwiec 2018 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Lublinie, mieszczącym się przy ul. Młyńskiej 18, 20-406 Lublin,

 

  1. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak:

 

makaron jajeczny 4,5 kg,  ryż biały 4 kg, herbatniki 0,6 kg, mleko UHT 7 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 4 kg, fasola biała 4 kg, koncentrat pomidorowy 1,76 kg, powidła śliwkowe 1,5 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 1,7 kg, filet z makreli w oleju 1,7 kg, szynka drobiowa 3 kg, szynka wieprzowa 2,1 kg, pasztet wieprzowy 0,64 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l, kabanosy wieprzowe 0,36kg, miód wielokwiatowy 0,4 kg.

 

  1. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 504 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.


 

  1.  Wydaliśmy osobom potrzebującym:

    • 22 ton żywności;

    • 1484 paczek żywnościowych;

    • 0 posiłków;


 

  1. W ramach Podprogramu 2017 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 2 warsztatach edukacyjnych, w których udział wzięło 50 osób.


 

  1. Rodzaje warsztatów:

  • Ekonomiczne - 2 spotkania dla  50 uczestników

  • Żywieniowe – 0 spotkań dla 0 uczestników

  • Kulinarne – 0 spotkań dla 0 uczestników

  • Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników

 

Pogoda

Zegar

Kalendarium

Kwiecień 2019
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Imieniny

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 39

W poprzednim tygodniu: 138

W tym miesiącu: 519

W poprzednim miesiącu: 555

Wszystkich: 22810